Bygga hus

Bygga och renovera hus

För att kunna förverkliga drömmen om ett eget hus gäller det att tänka till på hur du ska få råd. Hus i toppskick är ofta mycket dyra men däremot brukar renoveringsobjekt gå att få till ett lägre pris. Om du är händig och tycker om att fixa med egna byggprojekt är ett slitet hus ett bra sätt att få drömhuset.

För att lyckas med en omfattande renovering av ett hus är det smart att börja med en översiktlig plan över de viktigaste punkterna. Gå igenom med en besiktningsman vad som är allra viktigast att göra, till exempel att måla om fasaden eller att laga ett läckande tak. När den översiktliga planen är klar är det dags att planera varje rum för sig, såsom badrum och kök.

Renovera badrummet

För att få ett trivsamt och funktionellt boende behöver badrummet vara av bra standard. Badrummet är det rum i huset som för det mesta tar längst tid och kostar mest att renovera, vilket gör att det är bra att sätta igång tidigt med det. Undersök marknaden för badrumsinredning för att hitta prisvärda alternativ. På Rörfokus.se beställer du enkelt online och får allting levererat hem till dig. Här hittar du bland annat kommod och tvättställsskåp till bra priser.

Budgetrenovering av köket

Med ett nytt kök blir middagar och övriga måltider mer trivsamma och det blir dessutom roligare att laga mat. Om du vill spara pengar går det att göra en budgetrenovering av köket genom att fräscha upp det befintliga. Att lackera om befintliga köksluckor gör att köket ändrar karaktär totalt till en låg kostnad jämfört med helt nya köksstommar. Om du dessutom målar om väggar och byter golvet blir köket som nytt.

Snygga till golv och väggar

Något av det enklaste och billigaste man kan göra för att skapa ett stilrent hem är att måla om och lägga nytt golv. Skillnaden blir enorm till en relativt låg peng. Dessutom är det något som de flesta kan lära sig snabbt så även lite äldre barn kan vara med och hjälpa till med renoveringen. Om ni har flyttat in i huset är det en bra idé att ta ett rum i taget så att inte hela huset är fullt med målarburkar och byggdamm. Det brukar vara härligt att se när ett rum är helt klart istället för att ha flera halvklara rum på gång samtidigt. Sist men inte minst, tänk på att njuta av processen – du är ju med och skapar drömhuset för dig och din familj!

Du kanske också gillar…