Bygga hus

Smarta tips för små badrum

När du bygger hus kommer badrummet vara ett av de dyraste rummen. Väljer du att skapa ett litet badrum finns det en del tips på hur du kan inreda rummet för att få ut så mycket som det är möjligt av hela utrymmet. Det finns egentligen inga rätt och fel eftersom badrum kommer i alla storlekar och former. Men om du sköter hela planeringen själv kan du skapa en planlösning som fungerar bäst för dig.

Ett bra tips när du ska välja färger på väggar och golv är att fokusera på ljusa nyanser. Ljusa färger kommer få rummet att se lite större ut än vad det egentligen är. Stora speglar ger samma effekt. Med mycket ljus från fönster och lampor, stora speglar och ljusa väggar/tak/golv kommer det få badrumm’alignright’ style=’max-height:250px; margin:10px; margin-bottom:20px;’>et att kännas aningen större.

Inredningen/möbler

Det finns även flera tips på vad du kan göra när du ska välja toalett, dusch och sådant. Genom att välja en toalett som hänger på väggen kommer den inte ta upp lika stor golvyta. Det gör det även lättare att torka golven. Det finns även andra alternativ, till exempel tvättställ och toaletter som är specialtillverkade för att sitta i hörnet av ett rum.

Bygg på höjden

Sista tipsen på när du planerar ett litet badrum är att bygga på höjden. Använd många vägghängda skåp och hyllor istället för de som står på golvet. Det är dessutom bättre att du väljer modeller som är smala och höga istället för breda. Ett sista tips är angående spegeln. Det finns speglar som har hyllor bakom sig, du kan alltså förvara en hel del bakom spegeln vilket inte tar upp särskilt stor plats.

Du kanske också gillar…