Bygga hus

Willis Tower

Willis Tower är en hög skyskrapa i Chicago, USA. Byggnaden kallades dock Sears Tower fram till år 2009, många använder fortfarande det äldre namnet när de pratar om byggnaden.

Willis Tower blev färdig runt år 1973 och har en höjd på 527 meter ifall man räknar antennen som sattes upp på början av 1980-talet. Byggnaden hade, år 1973, slagit det norra tornet av World Trade Center, vilket var den dåvarande högsta byggnaden i USA. Ifall man inte räknar med antennen så är Willis Tower 442 meter i höjd och 69 meter i bredd. Det finns sammanlagt 108 våningar.

Willis Tower ansågs vara dlass=’alignright’ style=’max-height:250px; margin:10px; margin-bottom:20px;’>en högsta byggnaden i världen från 1973 fram till 1998, vilket var året som Petronas Tower blev färdigt i Malaysias huvudstad, Kuala Lumpur.

Ifall man endast räknar till själva takhöjden ansågs Willis Tower vara den högsta byggnaden i Amerika ända fram till 2020. Den slogs då av den 472 meter höga Central Park Tower.

Willis Tower används främst som en kontorsbyggnad. Det finns dock ett observationsdäck som allmänheten kan besöka, Skydeck Chicago. Byggnaden har dessutom en av de snabbaste hissarna i världen. Men hur snabb den är, är lite otydligt.

Du kanske också gillar…