Bygga hus

Många fördelar med plåttak

När det är dags att bygga nytt eller renovera huset är taket en väsentlig del av projektet. Det skyddar huset från väder och vind och bidrar också till att lyfta husets utseende.

Att lägga plåttak på sitt hus är ett mycket populärt alternativ. För att takläggningen ska bli riktigt bra gäller det att anlita ett professionellt plåtslageri i Stockholm som ser till att taket uppfyller gällande byggkrav. När du anlitar Kompetens Plåtslageri kan du vara säker på att få ett plåttak som håller under lång tid framöver.

Lägga nytt tak

Vid en totalrenovering av hus är det en bra idé att även renovera taket. Ibland räcker det att lägga om de delar som är i sämre skick, men många gånger är det mer prisvärt att lägga ett helt nytt tak. Hör med firman som ska lägga om taket vad som är bäst att göra. Ett nytt tak kan läggas med exempelvis plåt eller betongpannor. Fördelen med att välja ett plåttak är att det är lättare än de tunga takpannorna. Dagens plåttak är dessutom mycket vackra och ibland är det till och med svårt att avgöra om det är ett plåttak eller ett tak med enskilda takpannor.

Välj rätt stil på taket

Färg och form på taket har stor betydelse för helhetsintrycket. En modern villa i stram stil behöver en annan typ av design än en lantlig trävilla. Utgå därför från stilen på ditt hus när du ska välja tak. Vid en utbyggnad till ett befintligt hus är det extra viktigt att välja ett tak som harmonierar med det tidigare huset.

När du väljer ett plåttak finns mycket stora möjligheter att anpassa både färg och form efter husets utseende. Det går till och med att lägga ett vackert tak i koppar för den som önskar.

Besiktiga taket regelbundet

För att upptäcka läckor i taket är det bra att besiktiga taket med regelbundna mellanrum. Då hinner du upptäcka läckage på ett tidigt stadium och undviker fuktproblem på vinden som kan sprida sig till resten av huset. Är du osäker på hur du besiktigar taket bör du anlita en firma som erbjuder denna typ av tjänst. Även om det kan kosta en slant att utföra regelbundna takbesiktningar lönar det sig i längden eftersom du slipper kostnaden för att riva och lägga nytt tak.

Du kanske också gillar…