Bygga hus

Rätt inredning fullbordar byggprojektet

Att ta sig an en renovering av hemmet är alltid ett stort projekt, speciellt om det är mycket som behöver göras och du behöver anlita professionella byggarbetare. Men oavsett om arbetet är stort eller litet kommer dagen då allt är klart, och som kronan på verket gäller det då att du även har lagt energi och kärlek på att få inredningen precis som du vill. Fototapeter är ett sätt att förnya på både ett roligt och snyggt sätt.

Fototapeter för bästa inramningen

Större delen av ditt hem vill du förmodligen ha i en relativt klassisk stil som passar din personlighet men som ändå inte står ut för mycket. Har du däremot ett eller flera rum för andra ändamål, som gästrum, träning, yogahörna eller något liknande kan det vara roligt att inreda dem lite mer unikt och personligt. Vackra dekorationer, gärna ihop med passande och snygga fototapeter, kan ge rummet precis den känslan du är ute efter. Tänk dig ett rum, eller del av ett rum, som du har dedikerat till träning. Med redskap som en träningscykel, hantlar, step up-bräda och liknande kommer förmodligen din motivation höjas rejält om du dessutom sätter upp en motiverande fototapet i bakgrunden, med träningsmotiv som inspirerar dig. Eller en som är vacker och avkopplande, kanske solljus som filtrerar genom träden, till gästrummet. Planera väl i förväg, så att renoveringen som ska genomföras gynnar den typ av inredning du vill ha, men även ljusinsläpp och övrig planlösning är såklart av stor vikt. Allt beror på hur stor renoveringen är och om du ska genomföra några större förändringar.

Skapa känsla och inspiration

Poängen med fototapeter är att de verkligen kan hjälpa till att skapa atmosfär i ett rum. Även i ett klassiskt vardagsrum kan rätt sorts tapet fungera; med rätt motiv och rätt vägg kan resultatet bli fantastiskt. Man ska aldrig underskatta känslan man får i ett rum, då just avsaknaden av känsla och atmosfär också kan påverka dig väldigt mycket. Och vill du motivera dig till att träna finns det inget bättre sätt än att sätta upp bilder eller en tapet som verkligen inspirerar dig. Att försöka påverka våra handlingar genom mer eller mindre subtila trick kallas priming och det här är ett sätt att försöka påverka dig själv i positiv riktning. Så när renovering och byggprojekt planeras – glöm inte bort vilka inredningsknep du kan ta till för att få dig själv att må bättre.

Du kanske också gillar…